ONNISTUNUT PARKINSON-SEMINAARI 11.4. PORUKKATALOSSA

Kansainvälisenä Parkinsonpäivänä, 11.4. järjestimme perinteisen seminaarin, jonka puhujana oli tämän vuoden alussa Liikehäiriösairauksien liiton puheenjohtajana aloittanut neurologi Osmo Pammo. Seminaari pidettiin tällä kertaa Porukkatalon toisen kerroksen aulatilassa, joka täyttyi viimeistä istuinta myöten. Paikalla oli 56 osanottajaa. Tilaisuuden aluksi yhdistys tarjosi kahvit, jotka oli tilattu Utin sotilaskotiyhdistykseltä.

Seminaari käsitti kaksi luentoa, Parkinsonintaudin oireet ja taudin toteaminen sekä Parkinsonintaudin hoito, kuntoutus ja pitkäaikaisongelmat. Tohtori Pammo osoittautui taitavaksi luennoitsijaksi, joka osasi käyttää selkosanaista ymmärrettävää kieltä ja kuvata taudin oireita selkeästi. Näiden luentojen jälkeen Porukkatalolta poistui tyytyväistä väkeä. Tätä luennoitsijaa halutaan varmasti kuulla toistekin.

Kuva. Leif Malmström
Kuva. Leif Malmström


”Aina parhaassa iässä ”-Kuntoloma Tanhuvaaran urheiluopistolla 29.8 . 1.9.2023

Yhdistyksemme järjesti ties monennenko kerran kuntoloman Tanhuvaaran urheiluopistolla Savonlinnassa. Matkaan lähti 33 osanottajaa. Tämä suosittu tapahtuma tuli mahdolliseksi, kun Kouvolan kaupungin Perintö-, testamentti- ja lahjoitusrahasto myönsi anomamme avustuksen, 7 800 euroa. Näin osanottajien omavastuuosuudeksi jäi 130 euroa, mikä kattoi päivittäisten kuntoharjoitusten lisäksi kuljetukset, hotellimajoituksen ja ruokailut. Kyseisestä avustuksesta on tuettu myös yhdistyksemme aktiivisinta keilaajien liikuntaryhmää sekä terapeutti Ann Minkkisen vetämää omaishoitajien vertaistukiryhmää. – Yhdistys kiittää lahjoitusrahastoa saadusta tuesta!

 Tanhuvaaran suosio jäsentemme keskuudessa johtuu monista asioista. Paikka sijaitsee rauhallisella metsäisellä alueella järven rannalla noin 10 kilometriä Savonlinnasta. Suurin ansio paikan suosioon on henkilökunta. Järjestelyt on hoidettu täsmällisesti, joustavasti ja ystävällisesti. Ohjelma on sisällöllisesti ja rakenteellisesti hyvin suunniteltu: suoritteet ja aikataulu ovat     olleet meille sopivia ja ohjelman aikatauluja on noudatettu täsmällisesti. Ohjaajat ovat olleet asiansa osaavia, miellyttäviä ja potilasjoukkomme liikunnan rajoitukset hyvin huomioon ottavia. Tanhuvaaran miellyttävään ilmapiiriin on epäilemättä vaikuttanut paljon se, että siellä kaikki – henkilökunta, opiskelijat ja leirikoulujaan viettävät koululaiset - tervehtivät kohdatessaan meitä vastaantulijoita. – Ja ruoka on ollut hyvää!  Eikä vähätellä voi myöskään vertaistuen merkitystä, jota saimme kokea toinen toiseltamme.

Kokemus osoittaa, että Tanhuvaaran kuntoloma sisältyy varmaankin myös seuraavan vuoden ohjelmaan!

TANHUVAARAN MATKA 29.8. – 1.9.2023 (kuntoloma)

 

                          Hyvä oli matka tää

                          monta juttua mieleen jää.

                          Pitää muistaa voimistella

                          sekä myöskin venytellä,

                          Asahiakin ajatella,

                          ulkona usein oleskella,

                          omin voimin liikuskella.

 

                          Pientä kisaa saimme aikaan,

                          kun tutustuimme pelien taikaan!

                          Aina oli uutta edessä

                          saimme kerran jumpata vedessä.

                          Hyvästä ruoasta nautimme siellä.

                          Se pitää kuntoilijan tiellä.

                          Kaveriseura iloa antoi,

                          järjestäjät paljon vastuuta kantoi.

 

                          Kiitos kaikille yhteisesti,

                          vetäjä/puuhaajille erityisesti!

                                                    KIITOS!

                                             - Marjatta -

Majoitus, Pyöreä torni..... Kuva. Leif Malmström
Liike on....... Kuva. Leif Malmström